کشور اسلوونی یکی از کشور هایی می باشد که در چند سال اخیر مورد توجه مهاجران قرار گرفته است. اخیرا افراد زیادی برای مهاجرت به اسلوونی اقدام می کنند. اما کشور اسلوونی نیز همانند سایر کشور ها برای پذیرش مهاجر دارای شرایط به خصوصی می باشد. صدور ویزای اسلوونی بستگی به هدف افراد مهاجر دارد. بنابراین کشور اسلوونی برای دلایل قانع کننده و شرایطی که تعیین کرده است ویزا صادر می کند. افرادی که موفق به اخذ ویزا می شوند می توانند اجازه ی اقامت را از سفارت این کشور دریافت کنند.
در این مقاله قصد داریم در خصوص شرایط کلی کشور اسلوونی، راه های مهاجرت به اسلوونی و شرایط هرکدام توضیحات لازم را ارائه دهیم. بدین منظور عناوین زیر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
برای مهاجرت به اسلوونی بهتر است از شرایط کلی این کشور آگاه شد. کشور اسلوونی یکی از کشور های اروپایی می باشد. این کشور در شرق قاره ی اروپا واقع شده است. این کشور با کشور های اتریش، کرواسی، مجارستان و ایتالیا دارای مرز مشترک می باشد. حاکمیت کشور اسلوونی از نوع جمهوری پارلمانی می باشد. شرایط اقتصادی مناسب اسلوونی باعث شده است تا افراد زیادی خواهان مهاجرت به این کشور باشند. پایتخت اسلوونی شهر لیوبلیانا می باشد. دین غالب بر جامعه ی کشور اسلوونی دین مسیحیت می باشد.
مردم اسلوونی به زبان اسلووانیایی صحبت می کنند. جمعیت افراد این کشور در حال حاضر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می باشد. ارز رایج این کشور یورو می باشد. برای افرادی که قصد مهاجرت به اسلوونی را دارند لازم به ذکر است که کشور اسلوونی عضو اتحادیه ی اروپا می باشد. یعنی افرادی که به اسلوونی مهاجرت کنند می توانند به سایر کشور های اتحادیه ی اروپا نیز سفر کنند. بنابراین یکی از مزیت های مهاجرت به اسلوونی سفر آسان تر به سایر کشور های اروپایی می باشد.
کشور اسلوونی با داشتن ذخایر معدنی مثل معادن روی و قلع و زغال سنگ توانسته اقتصاد خود را رشد دهد. همچنین وجود رودخانه ی ساوا منجر به تولید برق این کشور شده است. یکی از دلایل دیگر رشد اقتصادی این کشور وجود دریای آدریاتیک در همسایگی این کشور می باشد.
یکی از روش های مهاجرت به کشور اسلوونی مهاجرت از طریق کار می باشد. برای کار در اسلوونی و اخذ ویزا باید بتوان کار مورد نظر خود را پیدا کرد. برای پیدا کردن کار در اسلوونی می توان از موسسه های کاریابی این کشور کمک گرفت. اما موسسات کاریابی از افراد رزومه درخواست می کنند. بنابراین افراد متقاضی کار و مهاجرت به اسلوونی باید رزومه ی خوبی را ارائه دهند. هرچقدر میزان مهارت ها و تخصص افراد بیشتر باشد، رزومه ی قوی تری محسوب می شود. هرچقدر میزان قدرت رزومه بیشتر باشد، پیدا کردن کار در زمان کمتری اتفاق می افتد. بنابراین در تدوین رزومه باید دقت کافی صورت بگیرد.
یکی از مزایای کشور اسلوونی برای افراد مهاجر این است که افراد متقاضی می توانند شغل های فصلی را نیز انتخاب کنند. بنابراین افراد می توانند در موسسسات کاریابی درخواست کار فصلی نیز بدهند. وجود بازاری ثابت در کشور اسلوونی یکی دیگر از مزایای کار در این کشور می باشد. نرخ بیکاری کشور اسلوونی نیز در حد مطلوبی می باشد. این نرخ عدد ۶.۴ می باشد. افرادی که برای کار به اسلوونی مهاجرت می کنند می توانند از خدمات بیمه ی این کشور نیز استفاده کنند. خدمات بیمه برای افراد هزینه های درمان را در حد زیادی کاهش می دهد. در برخی از موارد نیز هزینه ها رایگان خواهند شد.
افرادی که از طریق کار به اسلوونی مهاجرت می کنند می تواند اقامت این کشور را دریافت کنند. اما اقامت افراد تنها یکسال اعتبار دارد. بنابراین اگر فردی پس از یکسال بتواند مجددا قرار دادی کاری داشته باشد می تواند درخواست تمدید اقامت اسلوونی را بدهد. افراد اگر بتوانند به طور مستمر در طی ۵ سال اقامت خود را تمدید کنند، می توانند اقامت دائم اسلوونی را دریافت نمایند. از طرفی افراد می توانند خانواده ی خود را نیز به همراه خود ببرند. خانواده ی مهاجرین نیز به طور ۵ سال اقامت موقت خواهند داشت و پس از آن می توانند اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند.
این قانون برای شغل های غیر فصلی تفاوت دارد. در شغل های فصلی قوانین انتقال اقامت افراد به خانواده ممکن است با چالش هایی مواجه شود. بنابراین اگر قصد همراه داشتن خانواده ی خود را دارید باید به این نکته توجه کافی داشته باشید. یکی از شرایط لازم برای دریافت ویزای کاری اسلوونی داشتن تمکن مالی می باشد. تمکن مالی از طریق گردش حساب شش ماهه و یا ارائه ی سند مالکیت امکان پذیر می باشد. دعوتنامه ی کارفرما نیز باید به صورت کتبی صادر شده باشد. این دو مورد به همراه سایر مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا باید فراهم شود تا بتوان برای درخواست ویزای اسلوونی اقدام کرد.
یکی از روش های مطمئن برای مهاجرت به اسلوونی مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در این کشور می باشد. سرمایه گذاری در اسلوونی به دو روش امکان پذیر می باشد. یکی خرید ملک و روش دوم سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت می باشد. نرخ امنیت سرمایه گذاری در کشور اسلوونی در حد نسبتا مطلوبی قرار دارد. همچنین ثبات اقتصادی این کشور باعث شده تا افراد با خیال آسوده اقدام به سرمایه گذاری نمایند.
نرخ پایین مالیات یکی دیگر از عواملی می باشد که افراد را برای سرمایه گذاری در اسلوونی ترغیب می کند. موقعیت جغرافیایی مناسب این کشور نیز یکی دیگر از دلایل مناسب برای سرمایه گذاری می باشد. چرا که اسلوونی میان اروپای شرقی و اروپای غربی واقع شده که نقطه ی مهمی برای مبادلات تجاری محسوب می شود. با استفاده از این روش نیز می توان اقامت خانواده ی خود را دریافت کرد. اقامت همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال از طریق این روش اعطا خواهد شد. برای فرزندان بالای ۱۸ سال قوانین دریاقت اقامت کمی متفاوت است. در این شرایط افراد باید عدم استقلال خود را اثبات نمایند. یعنی نشان دهند که هنوز وابسته به خانواده می باشند.
همان طور که بیان شد اقامت خانواده ی افراد سرمایه گذاری نیز داده می شود. اقامت فرد سرمایه گذار به مدت ۵ سال به صورت موقت صادر می شود. بنابراین اقاما خانواده ی فرد سرمایه گذار نیز ۵ سال خواهد بود. در طی این ۵ سال افراد باید هرساله اقامت خود را در کشور اسلوونی تمدید نمایند. ولی پس از گذشت ۵ سال از اقامت فرد سرمایه گذار برای خود و خانواده ی خود می تواند اقامت دائم را درخواست دهد. اما یکی از شرایط آن سرمایه گذاری مناسب در طی این پنج سال می باشد.
برای سرمایه گذاری و مهاجرت به اسلوونی لازم است تا فرد در ابتدا سرمایه گذاری خود را انجام دهد و سپس ویزای سرمایه گذاری دریافت نماید. برای این کار فرد متقاضی باید ویزای توریستی تهیه نماید. با اخذ ویزای توریستی می توان به کشور اسلوونی مهاجرت کرد و در طی اقامت ۹۰ روزه امور مربوط به سرمایه گذاری را انجام داد. سپس با بازگشت به کشور خود باید درخواست ویزای سرمایه گذاری داده شود. پس از آن می توان برای خانواده ی خود نیز ویزا تهیه کرد و سپس به کشور اسلوونی مهاجرت کرد.پس از گذشت ۱۰ سال از اقامت در کشور اسلوونی می توان برای درخواست شهروندی اقدام کرد.
تحصیل در کشور اسلوونی و مهاجرت به آن دارای مزایای مختلفی می باشد که افراد زیادی را ترغیب به تحصیل در اسلوونی کرده است. دانشگاه های این کشور نسبت به سایر دانشگاه های اروپایی زمان کمتری را برای اخذ دانشجو سپری خواهند کرد. همچنین هزینه های تحصیلی پایین در اسلوونی یکی دیگر از دلایل استقبال افراد برای تحصیل می باشد. هزینه های شهریه هم جزئی از این هزینه های می باشد که هزینه ی شهریه نیز مناسب می باشد. با اینکه زبان کشور اسلوونی اسلووانیایی می باشد اما امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد. بنابراین افراد با تسلط بر زبان انگلیسی نیز می توانند به تحصیل در اسلوونی بپردازند.
دانشگاه های اسلوونی از اعتبارات بین المللی و قابلیت exchange نیز برخوردار هستند. بنابراین افرادی که به اسلوونی برای تحصیل مهاجرت می کنند می توانند از مدرک خود در سایر کشور ها استفاده کنند. از آنجایی که کشور اسلوونی عضو اتحادیه ی شنگن می باشد، بنابراین افراد در حین تحصیل خود می توانند به سایر کشور های اتحادیه اروپا سفر کنند. افرادی هم که قصد درخواست بورسیه را دارند می توانند برای دریافت آن اقدام کنند. در کشور اسلوونی امکان بورسیه ی دانشجویی تا صد در صد شهریه نیز وجود دارد.
یکی از شرایط مناسب تحصیلی دانشجویان در کشور اسلوونی این است که دانشجویان می توانند در کنار تحصیل خود کار پار وقتی را نیز داشته باشند. همچنین دانشجویان می توانند خانواده ی خود را به همراه داشته باشند. تحصیل در کشور اسلوونی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و رشته های علوم پزشکی امکان پذیر می باشد. اما شرایط و مدت تحصیل در هر یک از این مقاطع متفاوت می باشد. اعتبار اقامت افراد نیز باتوجه به مدت زمان تحصیل آن ها داده می شود.
تحصیل در مقطع کارشناسی باتوجه به رشته ی انتخابی و دانشگاه قبولی بین ۳ تا ۴.۵ سال زمان نیاز دارد. افرادی که قصد تحصیل در این مقطع را دارند باید مدارک دیپلم خود را ارائه دهند. کشور اسلوونی برای دانشجویان این مقطع شرایط سنی نیز قرار داده است. افراد متقاضی تحصیل در این مقطع نباید کمتر از ۱۷ و بیشتر از ۲۷ سال سن داشته باشند. نمره ی مورد نیاز مدرک آیلتس در این مقطع کارشناسی برای مهاجرت به اسلوونی نمره ی ۶ می باشد. اگر فرد در رشته ای که به زبان اسلووانیایی تدریس شود تحصیل نمایند نمره ی آیلتس از تاثیر کمتری برخوردار خواهد بود. لازم به ذکر است که تحصیل برای افرادی که در دانشگاه های غیر خصوصی این کشور به زبان اسلوانیایی تحصیل می کنند، رایگان می باشد.
رشته های ارائه شده در مقطع کارشناسی ارشد همانند مقطع کارشناسی به دو زبان اسلووانیایی و انگلیسی تدریس می شود. اما اگر فردی برای مهاجرت به اسلوونی مقطع کارشناسی ارشد را انتخاب کرده باشد باید نمره ی آیلتس ۶.۵ اخذ کرده باشد تا بتواند به زبان انگلیسی به تحصیل بپردازد. زمان مورد نیاز برای تحصیل در این مقطع تنها ۲ سال می باشد. بنابراین مدت زمان اقامت افرادی که به اسلوونی مهاجرت کرده اند نیز ۲ سال می باشد.
یکی دیگر از شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور اسلوونی این است که فرد باید مدرک کارشناسی خود را ارائه دهد. اگر دانشجو در کشور دیگری مدرک کارشناسی گرفته باشد باید امور مربوطه به معادل سازی و ترجمه ی مدرک را انجام دهد.
زمان لازم برای تحصیل در مقطع دکتری برای افرادی که به اسلوونی مهاجرت کرده اند بین ۲ تا ۴ سال می باشد. درصد زیادی از دانشجویان بین المللی که در این کشور تحصیل می کنند در مقطع دکتری در حال تحصیل می باشند. دلیل این امر کیفیت بالای مطالب آموزشی، بورسیه های تحصیلی و تنوع زیاد در رشته های ارائه شده می باشد.
هزینه های تحصیل و شهریه در مقطع دکتری نسبت به مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بالاتر می باشد. افراد برای تحصیل در مقطع دکتری باید هزینه ای بین ۴۵۰۰ یورو تا ۶۰۰۰ یورو بپردازند. این میزان هزینه به صورت سالیانه اعلام شده است. دلیل اختلاف این هزینه بخاطر تفاوت هزینه در شهریه های رشته های مختلف می باشد.
مهاجرت به اسلوونی از طریق ازدواج یکی دیگر از روش های قانونی برای مهاجرت به این کشور می باشد. در این روش افراد می توانند با یک فردی که مقیم اسلوونی محسوب می شود ازدواج کرده و اقامت اسلوونی را دریافت نمایند. افراد متقاضی برای این کار باید درخواست ویزای ازدواج دهند. همچنین اگر قصد مهاجرت به اسلوونی را دارند باید سند ازدواج خود را به سفارت این کشور ارائه دهند. لازم به ذکر است که سند ارائه شده باید به زبان اسلوونی ترجمه شده باشد.
افرادی که قصد دارند از طریق ازدواج به اسلوونی مهاجرت کنند و تابعیت این کشور را بگیرند باید تابعیت قبلی خود را لغو نمایند. برای این کار افراد باید حداقل سن بیست و پنج سال را داشته باشند. سپس با درخواست دادن و بررسی درخواست امکان لغو تابعیت قبلی فرد وجود دارد. پس از آن فرد متقاضی می تواند برای دریافت تابعیت اسلوونی درخواست دهد.
اثبات ازدواج یکی دیگر از موارد مهمی است که افراد باید به آن توجه زیادی داشته باشند. چرا که اگر ازدواج صوری شناخته شود اقامت فرد لغو خواهد شد و دچار زیان و ضرر زیادی خواهد شد. بنابراین توصیه می شود افراد در صورتی که قصد ازدواج واقعی دارند از این طریق اقدام به مهاجرت به اسلوونی نمایند.
برای آنکه بتوان از طریق ازدواج به کشور اسلوونی مهاجرت کرد، فرد متقاضی و فرد اسپانسر هر دو باید دارای شرایطی باشند. یکی از شرایط این است که فرد مهاجر باید ۲۵ سال سن داشته باشد تا بتواند تابعیت ایران را ترک کند. داشتن تمکن مالی فرد اسپانسر یکی از شرایط لازم می باشد. همچنین داشتن مسکن از ضروریات مهاجرت به اسلوونی از طریق ازدواج می باشد. فرد مهاجر می بایست با فرهنگ و زبان اسلوونی آشنایی داشته باشد. همچنین عدم سابقه ی کیفری یکی دیگر از الزامات می باشد. دریافت بیمه و گرفتن دفترچه سلامت یکی دیگر از شرایط اخذ ویزای ازدواج می باشد. زوجین نباید متاهل باشند و در صورتی که در گذشته ازدواج کرده باشند باید مدارک طلاق و یا فوت همسر خود را ارائه نمایند.
با مهاجرت از طریق ازدواج به اسلوونی می توان به اقامت دائم این کشور نیز دست پیدا کرد. بنابراین پس از اتمام اعتبار اقامت موقت می توان برای دریافت اقامت دائم درخواست داد. با اقامت از طریق ازدواج افراد می توانند از مزایای مختلفی بهره مند شوند. به طور مثال می توانند به سایر کشور های عضو اتحادیه ی اروپا بدون ویزا سفر کنند. همچنین می توانند شغل مناسبی را پیدا کرده و مشغول به کار به شوند.
برخی از افراد برای تولد فرزند خود به کشور دیگری مهاجرت می کنند. دلیل این امر می تواند دریافت اقامت کشور دیگر و یا استفاده از خدمات پزشکی آن کشور برای زایمان می باشد. کشور هایی که به فرزندان متولد شده در خاک آن کشور بدون توجه به تابعیت والدین، تابعیت آن کشور را به فرزند می دهند، از سیستم خاک پیروی می کنند. این سیستم تنها در چندین کشور اجرا می شود. اما در کشور های دیگر و کشور اسلوونی سیستم خون اجرا می شود. بر این اساس افراد صرفا با به دنیا آوردن فرزند خود در این کشور ها نمی توانند تابعیت آن را برای فرزندان خود اخذ نمایند.
کشور اسلوونی با شرایط خاصی به فررزندان متولد شده در کشورش تابعیت می دهد. اگر هم پدر و هم مادر فرزند متولد شده دارای تابعیت اسلوونی باشند، فرزند آن ها نیز تابعیت اسلوونی را دریافت خواهد کرد. این قانون برای فرزندان متولد شده در خارج از اسلوونی نیز صدق می کند. اما اگر فقط یکی از والدین فرزند متولد شده تابعیت اسلوونی داشته باشد، زایمان باید در خاک این کشور صورت بگیرد. یکی دیگر از حالات ممکن این است که تابعیت یکی از والدین اسلوونی باشد و دیگری مشخص نباشد. در این حالت اگر فرزند در خارج از اسلوونی به دنیا بیاید، تابعیت به او منتقل خواهد شد.
افرادی که قصد گردش و تفریح در کشور اسلوونی را دارند باید ویزای توریستی این کشور را تهیه نمایند. از آنجایی که اسلوونی عضو اتحادیه ی شینگن می باشد بنابراین ویزای توریستی اسلوونی همان ویزای نوع C شینگن می باشد. اعتبار ویزای نوع C شینگن برای مهاجرت به اسلوونی ۹۰ روز می باشد. بنابراین افرادی که قصد سرمایه گذاری، پیدا کردن کار و به دنیا آوردن فرزند خود را نیز دارند می توانند از این ویزا استفاده کنند.
برای اخذ این نوع ویزا لازم است تا پاسپورت معتبر ارائه شود. پاسپورت افراد باید دارای حداقل ۳ ماه اعتبار باشد. همچنین پرداخت هزینه ی ویزای توریستی باید پرداخت شود. هزینه ی ویزای C شینگن برای مهاجرت به کشور اسلوونی ۶۰ یورو می باشد. این مبلغ برای افراد بین ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو می باشد. افراد زیر ۶ سال نیازی به پرداخت هزینه ی ویزا ندارند.
برای دریافت ویزای توریستی اسلوونی باید رسید اخذ بلیط رفت و برگشت ارائه شود. ارائه ی بلیط برگشت نیز الزامی است. چرا که در غیر این صورت دولت اسلوونی تصور می کند که فرد قصد بازگشت نخواهد و ممکن است در اخذ ویزا مشکل ایجاد شود.
باتوجه به روش های بیان شده هر فردی باید متناسب با شرایطی که دارد اقدام به اخذ ویزا نماید. از آنجایی که هر روش نیازمند ارائه ی مدارک به خصوصی می باشد بنابراین بهتر است افراد از اقدام برای مهاجرت به کشور اسلوونی از روش هایی که واجد شرایط آن نیستند، پرهیز کنند. در صورتی که قصد دارید به اسلوونی مهاجرت کنید . شرایط مختلفی دارید ممکن است برای انتخاب روش مناسب دچار ابهام شوید. همچنین با توجه به قوانین هر روش ممکن است اطلاعات کاملی نداشته باشید و در روند اخذ ویزا دچار مشکل شوید.
برای دریافت اطلاعات تخصصی برای اخذ ویزا کارشناسان ملل متحد به شما کمک خواهند کرد. برای دریافت مشاوره جهت مهاجرت و اخذ ویزای اسلوونی می توانید با مشاورین موسسه ی ملل متحد تماس حاصل فرمایید. در صورت نیاز برای داشتن وکیل مهاجرتی نیز می توانید از موسسه ی ملل متحد درخواست وکیل نمایید. موسسه ی ملل متحد با داشتن کارشناسان با تجربه روند مهاجرت و اخذ ویزا را برای شما آسان خواهند کرد.
پیشنهاد می شود مطالب بلاگ موسسه ملل متحد را هم مطالعه نمایید .
برای استفاده از مشاوره رایگان مهاجرت و ویزا با کارشناسان ملل متحد تماس بگیرید.
برای استفاده از مشاوره های بیشتر و دقیقتر و رایگان کارشناسان ملل متحد کلیک کنید. یا با آنها در شبکه های اجتماعی در تماس باشید.