▪▪شهریه ماهانه دانشگاه های خصوصی از ۲۵۰۰ لیر به بالاست (ماهانه) که ۹ ماه محاسبه میشود. به مدرک زبان ترکی نیاز خواهید داشت. ضمنا در دانشگاه های دولتی هم میتوانید قبول شوید (در دانشگاه هایی که مدرک ارشد و دکترای آنها بدون تز >پایان نامه< هستند نیز فقط مدرک زبان ترکی نیاز هست
شهریه دانشگاه های دولتی:
رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی از ۵۰۰ لیر ترکیه در سال تا ۲۵۰۰۰ لیر در سال متغییر هست نسبت به نوع دانشگاه.
شهریه رشته های کارشناسی: از ۱۵۰۰ لیر ترکیه در سال تا ۳۰۰۰ لیر متغییر هست.
شهریه مقطع ارشد و دکترا: از ۶۵۰ لیر در هر ترم تا ۱۵۰۰ لیر در هر ترم متغییر هست.
شهریه دانشگاههای خصوصی :
رشته های پزشکی ،دندانپزشکی و داروسازی از ۱۵۰۰۰ دلار تا ۲۵۰۰۰ دلار در سال متغییر هست.
شهریه رشته های کارشناسی: از ۱۵۰۰ دلار در سال تا ۳۰۰۰ دلار متغییر هست.
شهریه مقطع ارشد و دکترا: از ۲۰۰۰ دلار در هر ترم تا ۳۵۰۰ دلار در هر ترم متغییر هست
مقایسه بین سه کشور منطقه (توسط یکی از مشتریان ما در تلگرام)
در بین سه کشور گفته #ارمنستان و #گرجستان و #ترکیه قطعا من ترکیه رو انتخاب میکنم
نزدیکی اداب و رسوم مذهب دروازه اروپا اقتصاد با چرخه فعال ( تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۱۶ ترکیه ۸۵۷ میلیارد دلار امریکا بوده که این رقم در گرجستان چیزی تقریبی ۶۸ میلیارد دلار و در ارمنستان چیزی جدود ۱۱ میلیارد دلار امریکا بوده) که تفاوت فاحش همین رقم باعث میشه که افرادی به دنبال اینده و گیشرفت و سرمایه گذاری موفق هستند قطغا راغب به ترکیه باشند.
در گرجستان و ارمنستان بغیر از چند تا شخر و بندر شما مابقی مناطقی دیگه رو اگه ریز مورد مطالعه قرار بدین جای هیچ حرفی باقی نمیذارند و این مناطق کلا از دنیای روز و تکنولوژی واقعا عقب هستند البته ارمنستان از لحاظ تاریخی و قدمت پیشینه ی بهتری نسبت به گرجستان داره ولی باز هیچ کدوم به ترکیه نمیرسن تمام جمعیت این دو کشور به انداره دو سوم جمعیت فقط شهر استانبول نمیشن.
مدارس متنوع بین المللی دانشگاههای مختلف بین المللی تنوع قومیتی بسیار زیاد شهرهای بسیار معروف با امار ورود توریست سالی ۲۰۱۷ تعداد ۳۲ میلیون نفر به ترکیه که اونو در بین ۲۰ کشور برتر دنیا از این لحاظ قرار داده و همچنین اعتبار پاسپورت ترکیه در بین این سه کشور در رتبه بالاتری قرار دارد
فک کنم همین امار بسیار محدود میتونه گویای همه چیز باشه.
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت برای سال تحصیلی ۲۰۲۰ ۲۰۱۹ اعلام شد.
İstanbul Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi(فقط دندانپزشکی)
برنامه Erasmus Mundus اتحادیه اروپا شامل همکاری و جابه جایی دانشجویان در زمینه تحصیلات تکمیلی است که با هدف بالابردن کیفیت تحصیلات تکمیلی اتحادیه اروپا و ارتقای تامل و تفاهم حداکثری بین جوامع اتحادیه اروپا و فرهنگ های کشور های غیر اروپایی است. به علاوه، در راستای توسعه منابع انسانی و بالابردن ظرفیت همکاری های بین المللی در انستیتوهای تحصیلات تکمیلی کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا سعی به افزایش جابه جایی هر چه بیشتر دانشجویان از خارج از اتحادیه به اتحادیه را دارد. برنامه Erasmus Mundus، کارشناسی ارشد و دکترای مشترک (joint masters and doctorates) رشته های مختلف را حمایت میکند. علاوه بر این مشارکت با انستیتوهای تحصیلات تکمیلی غیر اروپایی و بورسیه کردن دانشجویان از جمله اقداماتی است که توسط Erasmus Mundus انجام می شود.
🔰دانشگاه های میزبان:
دانشگاه ها و انستیتوهای اروپایی تایید شده توسط برنامه های مشترک Erasmus Mundus
🔰رشته های دانشگاهی:
🔷بیش از
🔸۱۱۰ دوره کارشناسی رشد مشترک
🔹۲۹ دوره دکترای مشترک
توسط Erasmus Mundus بورسیه تحصیلی می شوند زمینه های مطالعاتی تحت پوشش شامل کشاورزی و دامپزشکی، مهندسی تولید و ساخت، سلامت و بهداشت، علوم انسانی و هنر، علوم پایه، ریاضیات، علوم اجتماعی، حقوق و تجارت می باشند.
🔰گروه های هدف:
🔷گروه A:
🔸همه ی کشورها به جز کشور های عضو اتحادیه اروپا، سوئیس، ایسلند، نروژ و لیختنشتاین.
🔷گروه B:
🔸کشور های عضو اتحادیه اروپا، سوئیس، ایسلند، نروژ و لیختنشتاین.
🔷ارزش بورس:
🔸بورسیه تحصیلی Erasmus Mundus شامل دریافتی ماهانه، هزینه های مسافرت و بیمه دانشجویان می باشد.
🔹 میزان بورسیه می تواند بر طبق سطح تحصیلات، مدت تحصیل و ملیت دانشجویان متغیر باشد.
🔸میزان بورسیه برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا بالاتر از میزانی است که برای دانشجویان اروپایی در نظر گرفته می شود.
تحصیل در ترکیه
برای خیلی از متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی و مهندسی و علوم انسانی این سوال مطرح است که زبان تحصیل دانشگاه های ترکیه چیست؟
تدریس در دانشگاههای ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی است. برای مثال در دانشگاه استانبول رشته پزشکی هم به ترکی و هم انگلیسی تدریس میشود و شما موقع انتخاب دانشگاه و رشته می توانید الویت های خود را لحاظ کنید.
داشتن مدرک زبان انگلیسی یا ترکی برای شرکت در آزمون های یوس و ورود به دانشگاه الزامی نیست ودر آزمون یوس روی سوالات به دو زبان ترکی و انگلیسی می باشد که نهایتا یک جمله مانند (حاصل عبارت زیر چند است) در روی سوالات مطرح میشود و بقیه موارد به صورت اعداد و اشکال هندسی مطرح میشود.
چنانچه شما در آزمون یوس پذیرفته شوید در هنگام ثبت نام اگر مدرک تومر یا تافل نداشته باشید می توانید در آزمون تعیین سطح دانشگاه شرکت کنید و در صورت کسب نکردن امتیاز لازم ملزم به گذراندن ۶ ماه تا یک سال دوره زبان در دانشگاه خود هستید.
هزینه های زندگی در ترکیه
خیلی مهم👇👇👇👇👇👇👇
در لحظه تنظیم هر دلار برابر حدود ۴لیر بود که اکنون تقریبا به ۵ لیر رسیده پس دقت کنید
✴ هزینه زندگی در ترکیه حدودا مساوی هزینه های زندگی در ایران است و میتوان گفت هزینه ی ماهانه ی زندگی در ترکیه حدودا بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیر، معادل ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار می باشد. واحد پول در ترکیه لیر می باشد.
✴ دانشگاه ها و مراکز علمی در ترکیه در حال حاضر متقاضیان زیادی دارند و معمولا در تمام مقاطع تحصیلی پذیرش دانشجو دارند. هزینه های تحصیل در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه و رشته ی تحصیلی متغیر است؛ دانشگاه ها در ترکیه به سه دسته تقسیم می شوند:
۱- دانشگاه های دولتی
۲- دانشگاه های خصوصی
۳- دانشگاه های نیمه خصوصی.
هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی رایگان است، هزینه های تحصیل در دانشگاه های خصوصی سالانه بین ۱۰۰۰۰تا ۳۰۰۰۰ لیر و هزینه های تحصیل در دانشگاه های نیمه خصوصی سالانه بین ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لیر می باشد. تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه به دلیل شرایط دانشگاه ها مورد تقاضا می باشد.
جزئیات هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه
♦میزان هزینه تحصیل یک دانشجو در دانشگاه های دولتی بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه ، می تواند سالیانه از ۲۰۰ تا ۷۰۰ دلار متفاوت باشد . اما در دانشگاه های خصوصی می تواند هزینه هایی بالغ بر ۱۲.۰۰۰ تا ۱۸.۰۰۰ دلار در سال برای رشته های گوناگون را در بر بگیرد .
♦شایان ذکر است برای رشته هایی مانند تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه زبان های ترکی و انگلیسی ، میزان شهریه تحصیل به انگلیسی به طور چشمگیری بالاتر است . بورسیه های تحصیلی متنوعی نیز وجود دارند که به افراد دارای شرایط لازم اهدا می شوند.
♦هزینههای درمانی با بیمهی دانشجویی نیز رایگان است . بهَطور کلی هزینههای ماهیانه را میتوان بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ دلار بسته به رشته و شهر محل سکونت تخمین زد . برای سکونت نیز میتوان خوابگاههای دانشجویی دو یا چهار نفره را انتخاب کرد که به هزینهای حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار در ماه نیاز دارند.
♦اگر دانشجو مایل به استفاده از آپارتمان شخصی باشد ، بایستی هزینهای بالغ بر ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار را به این امر اختصاص دهد . امکان کار دانشجویی در کنار تحصیل نیز تا ۲۴ ساعت در هفته وجود دارد .
پاعداد تخمین زده برای هزینه ها با پارامترهای بسیاری تغییر پذیرند پس قطعی در نظر نگیرید
مزایای اقامت ترکیه :
۱تسهیل دریافت ویزای شنگن
۲تسهیل دریافت ویزای مولتیپل کانادا
۳تسهیل دریافت ویزای توریستی امریکا
۴امکان اخذ مجوز کار در ترکیه
✅مقایسه زندگی در ترکیه و ایران
۱هزینه مسکن پایین تر از ایران
۲هزینه خوراک برابر با ایران
۳هزینه پوشاک کمتر از نصف ایران
۴هزینه انرژی بیش از ایران
۵قیمت خودرو کمتر از نصف ایران
۶اب و هوای کاملا تمیز و سالم
۷مالیات بر ارزش افزوده نصف ایران
۸مالیات بر درامد پایین تر از ایران
۹حداقل درامد در ترکیه بیش از دو برابر حداقل درامد در ایران
✔امکان اخذ کارت اعتباری ویزا برای ایرانیان
✔امکان افتتاح حساب در بانک های ترکیه
بیشتر داوطلبانی که در این آزمون شرکت میکنند از کشورهای افغانستان، ایران، آلمان، بلغارستان، قرقیزستان، افریقا، تانزانیا، کنیا، مالاوی، مصر و تونس هستند.
آزمون یوس، آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه می باشد که تا سال ۲۰۱۰ زیر نظر سازمان سنجش ترکیه به صورت سراسری برگزار میشد اما در سال ۲۰۱۲ طبق قوانین جدیدی که تصویب شد هر دانشگاه به صورت جداگانه ازمون یوس را برگزار میکند.
این آزمون به داوطلبان این امکان را میدهد تا در رشته های مختلف مانند: پزشکی،داروسازی،دندانپزشکی،مهندسی،حقوق، هنرهای زیبا و…. در دانشگاه های ترکیه تحصیل خود را ادامه دهند.
آزمون یوس شامل ۸۰ سوال است که ۴۵ سوال هوش،۳۵ سوال ریاضی و هندسه دارد.
*توجه: تقسیم بندی تعداد سوالات در دانشگاه ها متفاوت میباشد.
■شرایط تحصیل و پذیرش از دانشگاه های ترکیه
دانشگاه های ترکیه از اعتبار بین المللی برخوردارند و مدارک آن ها در سراسر دنیا معتبر می باشد.
دروس در دانشگاه های ترکیه به صورت ترمی- واحدی ارائه می شود و کلاس ها در ۳ ترم پاییز، بهار و تابستان برگزار می شود که ترم پاییز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه، ترم بهار از ماه فوریه تا ماه ژوئن و ترم تابستان از ماه جولای تا آگوست می باشد.
یکی از شروط اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در ترکیه داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه ها می باشد. آزمون ورودی برای هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می شود و شرایط سنی ندارد و داوطلبان با هر سنی و تنها با داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می توانند در این آزمون شرکت کنند.
زبان تدریس در اغلب دانشگاه های ترکیه ، ترکی استانبولی است و برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ترکی استانبولی ندارند دوره های رایگان یادگیری زبان برگزار می شود.
دانشجویانی که برای بورس تحصیلی ترکیه واجد شرایط هستند و همچنین دانشجویانی که به زبان ترکی تسلط ندارند می تواننداز آموزش زبان ترکی برای یک دوره ساله استفاده کنند. برای تمام دانشجویانی که ترکی صحبت نمی کنند، آموزش زبان پیش نیاز برنامه دانشگاهی آنها است. دانشجویان میتوانند از برنامه آموزشی زبان ترکی در دانشگاه خود نیز استفاده کنند.
دوره های زبان ترکی در شهرهایی که در آن مرکز آموزش ترکیه (TÖMER) واقع شده است، برگزار می شود. انتظار میرود که دانشجویان با سطح سواد C1 وارد دانشگاه شوند .
سطح گواهی زبان ترکی
مبتدی (A1 و A2)
متوسط (B1 و B2)
پیشرفته (C1 و C2)
برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت زیر مراجعه فرمایید :
http://tomer.ankara.edu.tr
در ابتدای امر برای ورود به امر پذیرش دانشگاه در ترکیه باید مدارک تحصیلی خود را معادل سازی نماید .
مراحل اخذ پذیرش در ترکیه :
۱_ در مرحله اول پس از مشخص نمودن دانشگاه خود در ترکیه می بایست فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل نموده و ارسال می نمایید .
۲_ در این قدم شما پس از تکمیل نمودن فرم پذیرش دانشگاه ، در خواست خود را ارائه نموده و مدارک تحصیلی مورد نیاز دانشگاه را به دانشگاه تسلیم نمایید .
۳_در صورت پذیرفته شدن شما توسط دانشگاه برای شما نامه پذیرش صادر خواهد شد .
مدارک مورد نیاز برای پذیرش ترکیه :
*ارائه اصل مدارک هویتی
*ارائه اصل پاسپورت
*شرکت در آزمون (YÖS) در کشور ترکیه و کسب نمره مورد قبول