دانشگاه گرجستان
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در گرجستان
فروردین ۲۰, ۱۳۹۸
دیوار برلین
بازدید از آلمان
فروردین ۲۲, ۱۳۹۸

کار در آلمان

Job , Germany
[تعداد: ۰    میانگین: ۰/۵]

اطلاعات مربوط به آخرین ضوابط ویزای کار آلمان (ویزا Blue card) در سال ۲۰۱۹

مقاله ای برای شما کارجویان جویای کار در آلمان تهیه شده که اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار میدهد و نقشه‌ی راه کاملی را برای یافتن کار در آلمان ترسیم خواهد کرد.

شما علاوه بر  بدست آوردن  شرایط کلی دریافت ویزای کار آلمان، به آگاه سازی نقاط مثبت و منفی، مدارک مورد نیاز ، شروط تمدید و غیره خواهید رسید.

ویزای کار آلمان چه می‌باشد؟

ویزای کار آلمان (ویزای blue card) به متخصصان داده خواهد شد که قادر باشند در زمینه تخصصی خود در کشور آلمان شغلی بیابند.

با عنایت به به رشد منفی جمعیت این کشور، دولت قصد دارد امکان اشتغال به کار را برای متخصصانی که دارای سطح علم و دانش و مهارت بالا و سابقه کار حرفه ای در کشور مادری خود هستند ، فراهم نماید تا قادر باشد عدم وجود نیروی کار متخصص کافی را جبران نماید.

تفاوتهای ویزای کار آلمان با ویزای جستجوی کار آلمان (JOB SEEKER) چیست؟

با داشتن ویزای JOB SEEKER (که همان ویزای کارجویان
آلمان می‌باشد) شما شش ماه فرصت دارید که در کشور آلمان به دنبال کار مناسب بگردید. در این مدت شما اگر موفق شدید که با صاحب کاری به توافق برسید و با ایشان قراردادی کاری ببندید، آنگاه قادر خواهید بود ویزای خود را به ویزای کاری آلمان چنج کنید.

جهت دریافت این ویزا دقیقا باید چه شروطی را رعایت کرد ؟

اگر تحصیلات آکادمیک، تخصص و سابقه کاری شما متناسب با مشاغل مورد نیاز در آلمان باشد و همینطور اگر مدرک زبان آلمانی در اختیار دارید ، جهت اخذ این نوع ویزا شرایط لازم را دارید.
اما اگر مدرک زبان آلمانی را در اختیار ندارید؛
در صورت آشنایی معمولی و توانایی صحبت کردن به این زبان و یا حتی انگلیسی را دارید، میتوانید برای دریافت این ویزا اقدام نمایید.

از طرفی مدنظرتان باشد، آشنایی با این کشور و شرکت های معتبر در راستای حرفه‌ی شغلی شما ، امتیاز و شانس اخذ ویزا برای شمارا بالا می‌برد.

پروسه و فرایند دریافت ویزای کار آلمان چگونه می‌باشد؟


متقاضی باید قرارداد کاری (Job Offer) با یک موسسه و شرکت آلمانی داشته باشد. پس از دریافت Job Offer، توسط کارمندان موسسه مهاجرتی ملل متحد، برای شما وقت سفارتی رزرو می‌شود. در زمان تعیین شده، در محل سفارت آلمان مدارک شما تحویل گرفته شده و مصاحبه ای صورت میگیرد. بعد از وارسی و بررسی پرونده ، در مدت زمان یک یا دو ماهه با شما تماسی گرفته خواهد شد، در صورت توافق با درخواست شما، میابیست در زمان تعیین شده برای دریافت ویزا به سفارت بروید و پاسپورت ایرانی خود را ارائه دهید تا در مدت زمان دو تا سه هفته بعد ویزای شما صادر شود.

پیشنهاد شغلی مورد نظر باید ویژگی های خاصی را همراه داشته باشد؟

بلی ، درآمد ناخالص بیان شده، در قرار داد شما باید حداقل سالیانه۵۱٫۰۰۰ یورو (ماهانه ۴۲۵۰ یورو) باشد.

راه پیدا کردن دعوتنامه کار (Job Offer) چگونه است؟

۱. در قرن ۲۱ زندگی میکنید!!! عصر ارتباطات و اطلاعات است و تلفن های هوشمند معجزه این عصر. از فن آوری ارتباطات جهت یافتن دوستانی در آلمان استفاده کنید و از آن ها کمک بگیرید.

۲. روزمه ای مناسب به زبان آلمانی تهیه کنید! برای این امر، حتماً نیاز نیست به زبان آلمانی مسلط باشید. فقط کافیست رزومه ای به زبان پارسی تهیه نمایید؛ مابقی پروسه را به درالترجمه ها بدهید. بینهایت در نوشتن روزمه‌ی خود دقت کنید. به سوابق شغلی خود ، سابقه تحصیلی، فهرست مهارت هایی که به آنها مسلط هستید و هر چیز دیگری که درجایگاه شما به عنوان نیروی کار کمک کند اشاره کنید.

۳. زبان انگلیسی بی اهمیت نیست!!! موازی با فرصت های شغلی رایج، برای یافتن شغلی که زبان انگلیسی لازمه‌ی آن است، زمان بگذارید. اکثراً آلمانی ها فقط به زبان مادری صحبت می کنند. روزمه‌ی مناسبی به زبان انگلیسی ایجاد کنید، در آینده متوجه می‌شوید کارفرما ها برای جذب شما ترغیب خواهند شد!!!

۴. به صاحبکار خود در آلمان این ضمانت را بدهید که آلمان را دوست دارید! در قسمتی از روزمه خود ، دلایل علاقه به اشتغال در آلمان را ذکر کنید. اگر کارفرمایان این اطمینان را بدست آورند که متقاضیشان نیروی کار موقت در آلمان نخواهد بود، طبعاً با دست باز تری رزومه‌ی شمارا بررسی خواهند کرد.

۵.شانس خود را امتحان کنید و فرصت را از دست ندهید! ممکن است اولین دعوتنامه کاری که به شما میرسد تعریفی نداشته باشد، اما اجازه ندهید فرصت از دست شما برود. وقتی در آلمان با همین فرصت های شغلی نامناسب پاگیر شدید، فرصت های بهتری هم مرتباً پیدا خواهید کرد.

۶. ویزای جستجوی کار آلمان: اگر شما این ویزا را در دست داشته باشید، میتوانید ۶ ماه در آلمان به دنبال کار بگردید.

 مشاغل مورد نیاز المان کدامند؟

۱.       مهندسی خودرو و فلزات

۲.       مهندسی مکانیک

۳.       مهندسی مکاترونیک، انرژی و الکترونیک

۴.       مهندسی جوش

۵.       مهندسی ساخت و ساز تجهیزات و ابزار

۶.       مهندسی فناوری اطلاعات

۷.       بهداشت، درمان و مراقبت

۸.       تحقیقات فنی و توسعه علم

۹.       مکانیک ساخت و ساز

۱۰.     مشاغل مرتبط با سازه های الکتریکی

۱۱.     تکنولوژی ماشین های الکتریکی

۱۲.     مهندسی برق

۱۳.     مهندسی ساختمان

۱۴.     متخصص فن آوری فلزی – فناوری ساخت

۱۵.     مشاغل مرتبط با ساخت و ساز ساختمان

۱۶.     مشاغل مرتبط با لوله کشی، گرمایش، تهویه مطبوع

۱۷.     مشاغل مرتبط با کوره و سیستم های گرمایش هوا

۱۸.     مشاغل مرتبط با توسعه نرم افزاری

۱۹.     برنامه نویسی

۲۰.     لوکومتیورانی

۲۱.     پرستاری

۲۲.     ارتوپدی

۲۳.     توانبخشی

۲۴.     شنوایی شناسی

۲۵.     مهندسی الکترونیک

۲۶.     تکنولوژیست صنعت

۲۷.     مدرس اتوماسیون صنعتی

۲۸.     مهندسی اتوماسیون صنعتی

۲۹.     رباتیک

۳۰.     الکترونیک با گرایش انرژی و ساختمان

۳۱.     الکترونیک با گرایش سیستم های ساخت و ساز و زیرساخت

۳۲.     الکترونیک با گرایش ماشین آلات و تکنولوژی درایو

۳۳.     الکترونیک با گرایش مهندسی صنایع

۳۴.     برق صنعتی

۳۵.     برق صنعتی با گرایش مهندسی صنایع

۳۶.     مهندسی برق

۳۷.     فرایند مدیریت در برق

۳۸.     سنگ تراشی

۳۹.     ردیابی خودرو

۴۰.     مهندس تجهیزات بهداشتی

مدت زمان اعتبار ویزای کار آلمان چه مقدار است؟

این ویزا معمولا چهار ساله صادر می شود. اما زمانی که طول زمان قرار داد بسته شده کمتر از ۴ سال باشد، مدت ویزای شما نیز به اندازه مدت زمان قرار داد کاری شما خواهد بود.

آیا با داشتن ویزای کار آلمان می توان اعضا خانواده را نیز به همراه برد؟

بله، اگر شما این ویزا را داشته باشید، میتوانید همسر و فرزندان زیر سن قانونی خود را همراه ببرید.

حق کار برای اعضای خانواده که مهاجرت میکنند، چگونه است؟

آنها مانند یک شهروند آلمانی محسوب می‌شوند و حتی برای یافتن کار نیاز به هیچ مدرک و یا تسلط به زبانی ندارند و میتوانند آنجا کار پیدا کنند!

آیا ویزای کار آلمان  باعث  دریافت اقامت نیز میباشد؟؟

آری. شما پس از سی و سه ماه کار  در آلمان می توانید در خواست اقامت دائم آلمان را بدهید و اگر مدرک زبان B1  داشته باشید مدت زمان به ۲۱ ماه کاهش میابد.

وضعیت تمدید ویزای کار آلمان چگونه است؟

بهنگام تمدید؛ وجود تمامی شرایط و مدارکی که در ابتدای پروسه ذکر شده بود الزامیست.

نقاط قوت این ویزا را میتوان در چند خط زیر خلاصه وار گفت:

۱-مدت زمان نسبتاً کوتاه انجام این پروسه

۲-امکان داشتن شغل مناسب در یکی از قوی ترین اقتصاد های دنیا

۳-هزینه‌ی به نسبت کم

۴-قابلیت تبدیل این ویزا به اقامت اروپا

۵-قابلیت به همراه بردن خانواده به آلمان

نقاط ضعف این ویزا را میتوان در چند خط زیر خلاصه وار گفت:

عدم وجود تضمینی برای دریافت این نوع ویزا از سفارت آلمان.

طی شدن زمان قابل توجهی برای تبدیل  این ویزا به اقامت (۲۱ یا ۳۳ ماه زمان تا زمان موعد درخواست اقامت لازم است)

عدم وجود قابلیت تحصیل برای دارندگان این ویزا

پروسه دریافت ویزای کار آلمان چقدر است؟

مدت زمان دریافت ویزای کار با عنایت به مدت زمانی که برای وقت سفارت صرف می شود، تعیین میشود. در سال نود هشت (۱۳۹۸) تقریبا یکسال و نیم وقت سفارت طول می کشد.

مدارک لازم برای این ویزا کدامند؟

فرم درخواست

دو عدد عکس ۳ در ۴

ترجمه شناسنامه‌ متقاضی

مدرک قرارداد کاری در آلمان

مدارک تحصیلی تایید شده

تاییدیه مدارک تحصیلی ZAB و یا بقولی Anabin

رزومه‌ی کامل

انگیزه نامه (sop)

گواهی دال بر معلومات زبان آلمانی یا انگلیسی (در صورت وجود)•       

بیمه درمانی با نَود روز اعتبار

نکته‌ی ضروری: اگر متوجه قسمتی از این مطلب نشدید، حتماً با ما تماس بگیرید

نکته ضروری تر: قبل از هرگونه اقدام و صرف وقت و هزینه، ابتدا رزومه و مدارک خود را با مشاورین این امر، بررسی کنید تا ریسک وقت و هزینه به حداقل برسد.

  • نکته ۱: داشتن تاییدیه ZAB یا ANABIN اجباری می‌باشد. برای اخذ تاییده ZAB به سایت ارزشیابی مدارک تحصیلی آلمان www.kmk.org رفته و دانشگاه محل تحصیل و رشته تحصیلی خود را آنجا پیدا کنید. در صورت یافتن نتیجه از آن پرینت بگیرید.

  • نکته ۲: برای مهاجرت آلمان از راه ویزای کار آلمان، ارائه مدرک زبان الزامی نیست.

  • نکته ۳: داشتن بیمه نامه مذکور در ابتدای امر اجباری نمیباشد و صرفا پس از موافقت با ویزا و در زمان مراجعه برای اخذ ویزا لازم میباشد.

در وهله کنونی، شرایط اخذ ویزا و یا اقامت آلمان چگونه می‌باشد؟

توجه داشته باشید حداقل سه روش دیگر برای مهاجرت به آلمان وجود دارد که بسته به شرایط هر فرد، مناسب ترین روش برای ایشان متفاوت است. همیشه وجود یک راهنما و یک کاربلد و یک با تجربه، ریسک را به صفر یا به حداقل میرساند. اینجاست که نیاز به یک مشاوره مهاجرتی، نمایان میشود. من، پوریا علامه و دیگر همکارانم، با شش سال تجربه در خدمت شما هستیم.

4 Comments

  1. یارعلی گفت:

    سلام دوست گرامی
    آیا همه مدارک را باید ترجمه کنیم ؟

  2. محمد گفت:

    ویزای کاری اقامتم میدن؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp chat